Agenda

Amnesty Bennekom komt in actie op Internationale Vrouwendag en met de Collecteweek 

 

Maart is actiemaand  

Amnesty Bennekom voert op 8 maart, Internationale Vrouwendag, actie voor de Iraanse vrouwenrechtenactivist Narges Mohammadi in de Albert Heijn. Tussen 10 en 16 maart is het de jaarlijkse Collecteweek voor Amnesty International. 

 

Actie voor vrouwenrechtenactivist uit Iran 

Op 8 maart is het Internationale Vrouwendag, een door de Verenigde Naties erkende feestdag die ieder jaar plaatsvindt. Op deze dag wordt extra aandacht gevraagd voor vrouwenrechten. 

Ook Amnesty Bennekom draagt haar steentje bij: op 8 maart staan we van 11.00 – 13.00 uur in de Albert Heijn van Bennekom. Daar gaan we met voorbijgangers in gesprek  over vrouwen(on)recht en halen we handtekeningen op voor vrouwenrechtenactivist Narges Mohammadi uit Iran. Narges kreeg in 2023 de Nobelprijs voor de Vrede, maar kon de prijs niet in ontvangst nemen. Ze werd veroordeeld tot 154 zweepslagen en bijna 13 jaar gevangenisstraf, en zit vast in de beruchte Evin-gevangenis. 

Narges Mohammadi zet zich al jaren in voor mensenrechten en tegen de onderdrukking van vrouwen in Iran. Ze kent de risico’s en zat al eerder jaren gevangen vanwege haar vreedzame protesten. Amnesty voert ook nu actie voor haar vrijlating. Uw handtekening helpt daaraan mee en wordt beloond met een roos, het symbool van Vrouwendag. 

 

Collecteweek 

In de week erop, tussen 10 en 16 maart, kunt u een collectant van Amnesty aan de deur verwachten. Niet meer met de bekende collectebus, maar met een QR-code, zodat u direct met uw telefoon een overboeking kan maken. De ervaring leert dat steeds minder mensen contant geld in huis hebben en steeds meer bankieren via hun telefoon. Als u de QR-code niet kan of wil gebruiken, kunt u een folder krijgen over hoe u dan wel uw bijdrage aan Amnesty kan overmaken.  

Uw financiële steun is zeer welkom, omdat Amnesty geen subsidies of bijdragen van overheden aanneemt. De inkomsten worden verkregen door onder anderen donateurs en opbrengsten uit collectes. Zo blijft de organisatie wereldwijd onafhankelijk en neutraal.