Agenda

Aankomende activiteiten

Ieder jaar rond 10 december, Internationale dag van de Rechten van de Mens, worden wereldwijd miljoenen brieven geschreven tegen onrecht: Write for Rights. 20 november is deze schrijfmarathon van start gegaan.

Ook dit jaar doet de werkgroep Bennekom van Amnesty International  mee. Door de maatregelen rond corona is het voor ons niet mogelijk om een bijeenkomst te organiseren: daarom wil de werkgroep jou helpen om eenvoudig thuis mee te doen met de Write for Rights schrijfactie van Amnesty International. Als je je aanmeldt, zorgen wij ervoor dat je een pakketje brieven thuis bezorgd krijgt. Amnesty heeft deze pakketjes van 10 brieven voorbereid en duurzaam verpakt: met zo weinig mogelijk verspilling kunnen we samen zoveel mogelijk brieven schrijven. Het pakketje is gratis! Dus woon je in Bennekom, Ede of Wageningen, meld je dan aan via: info@bennekom.amnesty.nl met je naam en adres, dan brengen we (lopend of per fiets) jouw pakketje aan huis. Woon je niet in Bennekom, Ede of Wageningen laat ons dan weten of je de brieven per e-mail wilt ontvangen, of dat we een pakketje per post laten bezorgen.

Meer informatie

Doe mee met ’s werelds grootste mensenrechten-event en verander vandaag nog een leven. Jouw hulp is hard nodig. Dit jaar komt Amnesty onder andere in actie voor Paing Phyo Min uit Myanmar. Hij is veroordeeld tot zes jaar cel omdat hij een gedicht schreef over het leger. Bizar! Paing Phyo Min is een studentenleider en lid van een poëziegroep. De groep werd gearresteerd na hun comedy-optreden; verkleed als soldaten maakten ze grappen over het leger.

Streaming event van Amnesty International

Omdat het niet mogelijk is om grote bijeenkomsten te organiseren, zorgt Amnesty dat je op 10 december thuis kunt meekijken met de livestream. Amnesty werkt aan een programma met internationale gasten, muziekoptredens, film en andere zaken. Er zijn uiteraard ook virtuele ruimtes waar je rustig, samen met anderen je brieven kunt schrijven. Allemaal vanuit je huiskamer, of waar je ook bent. Het programma is nu nog niet bekend. Kijk binnenkort op: www.amnesty.nl voor meer informatie.

Brieven schrijven helpt!

Heeft het effect? Jazeker! Met postzakken vol brieven dwingt Amnesty machthebbers onrecht aan te pakken. Vaak helpt de extra aandacht om hen vrij te krijgen of te zorgen voor bescherming of gerechtigheid. Zie  https://www.amnesty.nl/organiseren/successen voor de successen van WriteforRights2019. Dus bestel vandaag nog een brievenschrijfpakket!

Magai Matiop Ngong, vrijgelaten uit de dodencel in 2020:“HEEL ERG BEDANKT. IK HEB GEEN WOORDEN. MIJN HART IS GEVULD MET GELUK.”